Viitorul pompelor de caldura in Europa: Tehnologie durabila si eficienta

Despre Vollmax

Clientii nostri nu au grija sistemelor de instalatii, a echipamentelor sau a serviciilor profesionale – doar cu Vollmax!

Afla mai multe despre noile noastre proiecte si servicii urmarind paginile noastre de social media.

Servicii mentenanta

Protejeaza-ti investitia cu serviciile de mentenanta instalatii.

Lasa grija instalatiilor in grija Vollmax. 

Prezentarea Vollmax

Descarca prezentarea PDF a companiei Vollmax

Newsletter Vollmax

Aboneaza-te la newsletter-ul Vollmax si primesti cele mai noi informatii din domeniul HVAC, proiecte si servicii oferite de compania noastra.

Please create a newsletter form from Mailchip plugin and collect your Mailchip Form ID

Servicii proiectare instalatii

Pentru a avea instalatii moderne, bine proiectate si executate, apeleaza la serviciile noastre de proiectare instalatii

Viitorul pompelor de caldura in Europa: Tehnologie durabila si eficienta

Viitorul pompelor de caldura in Europa: Tehnologie durabila si eficienta

In conditiile in care incalzirea globala devine un subiect din ce in ce mai important, reglementarile privind agentii frigorifici se intensifica, ceea ce face ca pompa de caldura sa devina o solutie tot mai populara in Europa. Astfel, pompele de caldura se numara printre cele mai promitatoare solutii pentru a oferi confort si a reduce amprenta de carbon.

Dar cum functioneaza o pompa de caldura? Pompele de caldura utilizeaza energie mecanica pentru a transfera energia dintr-un mediu cald, catre un mediu rece. Acestea sunt o sursa de incalzire durabila, eficienta din punct de vedere energetic si cu amprenta redusa de carbon.

- Cistian Balan, director Vollmax

2. Reglementarile guvernamentale si subventiile de la stat pentru instalarea pompelor de caldura

Una dintre principalele motive pentru cresterea cererii de pompe de caldura in Europa este reglementarea guvernamentala si subventiile acordate de stat.

Guvernele europene ofera reglementari stricte privind utilizarea energiilor regenerabile si incurajeaza utilizarea pompelor de caldura pentru incalzire.

In plus, subventiile guvernamentale si alte stimulente financiare sunt disponibile pentru a sprijini proprietarii de locuinte si de afaceri sa isi instaleze sisteme de incalzire cu pompe de caldura.

Reglementarile din intreaga Europa incurajeaza utilizarea pompelor de caldura si au ca obiectiv atingerea neutralitatii emisiilor de dioxid de carbon pana in 2050, precum si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 55% pana in 2030.

Regatul Unit, de exemplu, si-a asumat angajamentul de a instala 600.000 de pompe de caldura in fiecare an pana in 2028, atat in locuinte, cat si in cladiri publice.

In plus, numeroase tari europene ofera subventii de stat pentru instalarea pompelor de caldura, pentru a accelera cererea pe piata si utilizarea acestei tehnologii in detrimentul celor pe ardere.

Pompe de caldura - solutii eficiente pentru incalzirea si racirea apei calde menajere

3. Cresterea cererii pe piata a pompelor de caldura

Potrivit Comisiei Europene a Pompelor de Caldura, in 2019, totalul pompelor de caldura functionale in Europa a crescut la peste 10,5 milioane de unitati.

Pastrand acelasi trend ascendent, un numar tot mai mare de tari din Europa adopta tehnologia pompelor de caldura.

De exemplu, in anul 2020, Germania a instalat peste 1 milion de pompe de caldura, Suedia 1,9 milioane, Norvegia, 1,4 milioane, Finlanda 968.000, Estonia 179.000, iar Danemarca 390.000. Romania sub 20.000.

Aceste cifre sugereaza o crestere continua a cererii pentru pompele de caldura in Europa, in special in tarile nordice, care se confrunta cu temperaturi scazute si necesita sisteme de incalzire eficiente din punct de vedere energetic.

Evolutia pietei de caldura in ultimii zece ani

4. Perturbarile si schimbarile tehnologice

O alta cauza a cresterii cererii de pompe de caldura in Europa este dezvoltarea tehnologiei. Industria de productie a pompelor de caldura se adapteaza la Industria 4.0, odata cu cresterea tendintelor de automatizare si a trendurilor de schimbare.

In timp ce tehnologia pompelor de incalzire este in curs de dezvoltare, cercetatorii estimeaza ca piata pompelor de caldura va continua sa se integreze in tehnologiile inteligente pentru cladiri, sugerand o probabilitate de perturbare a pietei tehnologice, care sa mareasca eficienta si sa sporeasca oferta de pe piata.

Vollmax - Experti in instalarea si intretinerea pompelor de caldura

Vollmax proiecteaza, furnizeaza, monteaza, pune in functiune si intretine pompe de caldura de la branduri de top precum Daikin, Samsung, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Gree, Hitachi, LG si Haier.

Printre modelele recomandate de Vollmax se numara Mitsubishi Heavy Industries Q-Ton, Mitsubishi Heavy Industries Hydrolution, Mitsubishi Electric ZUBADAN si Daikin Altherma 3 HF.

In timp ce pompele de caldura au multe beneficii, ele nu sunt inca o solutie perfecta. Costul initial poate fi mai ridicat decat alte sisteme de incalzire, dar costurile de intretinere si de operare pot fi mult mai mici pe termen lung.

Un alt aspect important este faptul ca sistemele de pompe de caldura trebuie sa fie proiectate si instalate corespunzator pentru a functiona eficient. Este important sa alegeti o companie certificata cu echipe de instalatori experimentati si certificati care sa poata oferi o evaluare adecvata a nevoilor dumneavoastra si sa instaleze si sa configureze sistemul corespunzator.

Vollmax va pune la dispozitie cel mai usor drum spre a avea propia pompa de caldura in casa sau in spatiul afacerii tale: noi proiectam, livram, instalam, punem in functiune si certificam instalarea pompei de caldura iar apoi putem sa ne ocupam de intretinerea si de serviciile de garantie si post-garantie ale acesteia.

Modele de pompa de caldura recomandate de Vollmax

Pompa de caldura cu CO2 Mitsubishi Heavy Industries Q-Ton:

Aceasta pompa de caldura revolutionara utilizeaza tehnologia patentata cu recuperare de caldura, care permite o eficienta energetica crescuta.

Unicitatea acestui model este capacitatea sa de a functiona cu o presiune de lucru de pana la 70 de bari, ceea ce permite o capacitate de racire si incalzire mult mai mare decat modelele conventionale.

In plus, acesta este prevazut cu un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura si un sistem de control avansat, care permite o monitorizare si reglare precisa a temperaturii.

Refrigerantul utilizat este R744 (CO2), care este un refrigerant natural si nu contribuie la incalzirea globala.

Intervalul de functionare este intre -20°C si 43°C, iar unitatea este prevazuta mai multe tipuri conexiuni de comunicare la distanta.

Aplicatiile acestei pompe includ: sisteme incalzire pensiune, sisteme incalzire hotel, sisteme incalzire clinica medicala, etc.

Pompa de caldura Mitsubishi Electric ZUBADAN:

Mitsubishi Electric ZUBADAN este o pompa de caldura aer-apa este recomandata pentru utilizarea in sisteme de incalzire si racire de inalta eficienta. Este prevazuta cu un compresor inverter si cu un schimbator de caldura cu placi, care permite o eficienta energetica crescuta si o capacitate de racire si incalzire mare.

In plus, aceasta are un sistem de control avansat si un afisaj LCD, care permite monitorizarea si reglarea temperaturii in mod precis.

Refrigerantul utilizat pentru pompa de caldura Mitsubishi Electric ZUBADAN este R32, care este un refrigerant ecologic si respecta reglementarile privind emisiile de gaze cu efect de sera.

Intervalul de functionare este intre -25°C si 43°C, iar unitatea este prevazuta cu o conexiune de comunicare remote, cum ar fi conexiunea prin Wi-Fi sau prin intermediul unei aplicatii mobile.

Pompa de caldura Daikin  Altherma 3 HF:

Daikin  Altherma 3 HF este o pompa de caldura aer-apa este recomandata pentru utilizarea in sisteme de incalzire si racire de inalta eficienta. Este prevazuta cu un compresor inverter si cu un schimbator de caldura cu placi, care permite o eficienta energetica crescuta si o capacitate de racire si incalzire mare.

In plus, aceasta are un sistem de control avansat si un afisaj LCD, care permite monitorizarea si reglarea temperaturii in mod precis.

Refrigerantul utilizat este R32, care este un refrigerant ecologic si respecta reglementarile privind emisiile de gaze cu efect de sera. Intervalul de functionare este intre -25°C si 43°C, iar unitatea este prevazuta cu o conexiune de comunicare remote prin intermediul unei aplicatii mobile sau prin intermediul unui sistem de control al cladirii.

Pompa de caldura Mitsubishi Heavy Industries Hydrolution

Mitsubishi Heavy Industries Hydrolution – pompa de caldura aer-apa este recomandata pentru utilizarea in sisteme de incalzire si racire de inalta eficienta pentru aplicatii de mici si dimensiuni medii. Aplicatiile acestui tip de pompa de caldura (poate fi legate in serii de cate opt folosind un singur controler, cu o capacitate maxima de 137,6 kW): locuinte, case, clinici medicale, saloane de infrumusetare, sali de sport.

Este prevazuta cu un compresor scroll inverter si cu un schimbator de caldura cu placi, care permite o eficienta energetica crescuta (COP de pana la 5,32) si o capacitate de racire si incalzire mare. In plus, aceasta are un sistem de control avansat si un afisaj LCD, care permite monitorizarea si reglarea temperaturii in mod precis.

Refrigerantul utilizat pentru pompa de caldura Mitsubishi Heavy Industries Hydrolution este R32, care este un refrigerant ecologic si respecta reglementarile privind emisiile de gaze cu efect de sera.

Intervalul de functionare este intre -25°C si 43°C, iar unitatea este prevazuta cu mai multe modalitati de conectare de la distanta.

Concluzia specialistilor Vollmax

Cu toate acestea, cu cererea tot mai mare pentru solutii de incalzire durabile si eficiente, pompele de caldura par sa aiba un viitor stralucit in Europa. Reglementarile guvernamentale si subventiile pentru instalarea pompelor de caldura sunt din ce in ce mai comune, iar piata se adapteaza la cerintele unei lumi in schimbare.

Chiar daca in momentul scrierii acestui articol piata de pompe de caldura sufera profund din cauza crizei mondiale de materie prima si a problemelor de transport dinspre Asia spre Europa.

Cu o cerere tot mai mare pe piata, tehnologia continua sa se dezvolte si sa se adapteze la schimbarile din lumea noastra. In cele din urma, daca sunteti in cautarea unei solutii de incalzire mai durabile si mai eficiente energetic pentru locuinta sau cladirea dumneavoastra, pompele de caldura ar putea fi solutia potrivita pentru dumneavoastra.

Alege serviciile potrivite

Descoperiti solutiile complete pentru pompe de caldura oferite de Vollmax. Proiectare, instalare si service pentru marcile Daikin, Samsung, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Gree, Hitachi, LG, Haier, AUX. Alege serviciul dorit sau contacteaza-ne acum.

>