Pompe de caldura

Servicii mentenanta

Protejeaza-ti investitia cu serviciile de mentenanta instalatii.

Lasa grija instalatiilor in grija Vollmax. 

Prezentarea Vollmax

Descarcă prezentarea PDF a companiei Vollmax

Newsletter Vollmax

Aboneaza-te la newsletter-ul Vollmax si primesti cele mai noi informatii din domeniul instalatiilor, proiecte si servicii oferite de compania noastra.

Servicii proiectare instalatii

Pentru a avea instalatii moderne, bine proiectate si executate, apeleaza la serviciile noastre de proiectare instalatii

Instalare pompe de caldura pentru apa calda menajera si incalzire - Vollmax

Pompe de caldura

Pompele de caldura sunt aparate foarte avansate tehnologic sI eficiente din punct de vedere energetic, care economisesc considerabil costurile necesare pentru incalzirea si racirea apei calde menajere a unei cladiri. Aceste echipamente sunt ideale pentru cladirile ecologice, datorita modului in care produc incalzire/apa calda menajera/racire.

Caldura din aer este folosita ca sursa regenerabila, asigurand un confort sporit pe tot parcursul anului. Coeficientul de performanta de pana la 5,3 al pompelor de caldura, dovedeste ca aceste aparate pot fi folosite cu succes in locul instalatiilor costisitoare si energofage - precum boilerele.

Aplicatii ale pompelor de caldura

Vollmax instaleaza pompe de caldura extrem de eficiente, fiind ideale pentru a aproviziona o gama larga de aplicatii comerciale cu apa calda menajera si incalzire. Sistemele de pompe de caldura sunt potrivite pentru: pensiuni, hoteluri, blocuri, cladiri de birouri, hoteluri, restaurante, universitati, spitale, aplicatii industriale, spa-uri, saloane de infrumusetare, piscine acoperite, etc. In functie de nevoile spatiului, avem disponibile si pompe de caldura care functioneaza cu ventiloconvectoare, fiind capabile sa acorde si racire vara.

Sistemele pot fi programate in functie de nevoile specifice fiecarui spatiu, de la o unitate Q-ton de 30 kW care furnizeaza 17.000 litri de apa calda pe zi, pana la 16 unitati intr-o configuratie modulara de 480 kW, conectate la rezervoare de stocare a apei calde, dimensionate special - aceasta configuratie poate furniza pana la 267.000 litri pe zi. Functionarea sistemului este simpla, datorita controlerului cu ecran tactil, iar productia si disponibilitatea apei calde poate fi controlata cu usurinta prin afisajul grafic usor de utilizat.

Cum functioneaza o pompa de caldura

O pompa de caldura este un dispozitiv care functioneaza prin transfer termic intr-un compresor considerat inima instalatie, prin care transfera agentul frigorific in doua procese de stare (vaporizare sau condensare).

Energia termica este comutata in mod eficient, datorita circularii agentului frigorific prin tevile dintre vaporizator si condensator. Pentru a putea elibera caldura, agentul frigorific trebuie sa ajunga in compresor cu o temperatura suficient de mare. Sistemul de incalzire produce caldura prin intermediul vaporilor care devin lichizi dupa ce sunt incalziti si emit energie stocata in interior.

Ai nevoie de o instalare profesionala a noii tale pompe de caldura?

Economii substantiale folosind o pompa de caldura instalata si furnizata de Vollmax

Atunci cand clientii nostri aleg o pompa de caldura, economisesc costurile anuale de functionare, fiind in general cu 20-40% mai mici fata de cele ale sistemelor obisnuite.

Compresorul inventor este motivul principal pentru reducerea costurilor, deoarece permite reglarea vitezei in functie de necesitate, rezultand in cel mai inalt nivel COP din industrie, de pana la 5,32. Astfel ca economiile la facturile de gaz si energie vor fi insemnate.

Alegerea pompei de caldura potrivita pentru un anumit spatiu face parte dintr-un proiect complet, in cadrul caruia specialistii Vollmax vor oferi informatii complete despre acestea (diferentele, avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de pompe de caldura de pe piata). De asemenea, ei vor afla mai intai toate detaliile despre cladirea respectiva (tipul izolatiei, orientarea, spatiul vitrat). La finalul proiectului, pompa de caldura instalata va functiona corect si eficient.

Tipuri de pompa de caldura furnizate si instalate de Vollmax

Pompa de caldura aer-apa

Aceasta pompa de caldura este capabila sa incalzeasca spatiul interior prin intermediul aerului exterior, chiar daca temperaturile din timpul iernii sunt extrem de scazute. Poate fi folosita in moduri variate pentru a obtine caldura intr-o incapere, cum ar fi: prin racordarea la diferite unitati terminale (ventiloconvectoare, calorifere etc.) sau la instalatia de incalzire prin pardoseala, dar si pentru a produce apa calda.

Pompa de caldura apa-apa

Modul in care acest aparat produce caldura este prin intermediul apei subterane din stratul freatic. O alta posibilitate pentru sursa de incalzire, poate fi utilizarea apei din lac sau din rauri. Pompa de caldura apa-apa are nevoie de efectuarea forajelor de puturi verticale, pentru pompare si restitutie.

Pompa de caldura sol-apa

Este o pompa de caldura care utilizeaza energia solului (energie geotermala) atunci cand obtine caldura sau racire intr-un spatiu. Modul de functionare al pompei de caldura sol-apa este prin intermediul unui circuit inchis, care cuprinde pompa de caldura, foraj geotermal (colectori verticali sau orizontali in functie de suprafata de teren existenta si a studiului geodezic realizat) si sistemul de incalzire din cladire.

Image
Image

Furnizori de pompe de caldura

Pentru Vollmax principalii furnizori de pompe de caldura  sunt Daikin si Mitsubishi Heavy Industries. Aceste companii ofera produse de top pentru orice tip de aplicatie, oferindu-ne increderea de a executa proiecte complexe ce implica aceasta tehnologie inovatoare.

De ce sa alegi Vollmax ?

  • Datorita experientei de peste 19 ani in domeniul instalatiilor, Vollmax va poate scuti de dureri de cap, oferindu-va servicii de instalatii complete, pornind de la ofertare si proiectare pana la mentenanta pe durata de viata a echipamentelor.
  • Pentru ca principalul nostru obiectiv este oferirea de produse de top si servicii performante, cu design elegant, ce pot fi incadrate in orice tip de spatiu si care dispun de functii complexe pentru asigurarea confortului dorit, prin tehnologii de inalta eficienta si functionare, cu un consum redus de energie.
  • Deoarece colaboram doar cu producatori de renume (Daikin, Gree, Mitsubishi Heavy Industries, Fujitsu, Mitsubishi Electric, Toshiba, LG, Hitachi, Sharp, Vortice, Soler&Palau, Vents, Blauberg, etc.), care respecta reglementarile impuse de Uniunea Europeana, precum si normele internationale de protectie a mediului.

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata